Om Gotlamm…

Om Gotlamm
Jag heter Emma Rosenmüller och började arbeta med lamm sommaren 2000.
Då var det lamm till köttproduktion men jag upptäckte snart de vackra vita skinnen och började ta hem dem för försäljning. 2005 arbetade jag på en gård med ljuvliga Gotlandsfår och lärde mig mycket om lammskinn och ull.

Mellan 2005 till 2010 hade jag ca 150 stycken tackor, med både vita och grå pälsar.

Sommaren 2010 flyttade jag, min familj och mitt företag in till Visby och jag slutade med lammproduktionen.

Min passion för lammen och lammskinnen finns självklart kvar så jag kommer fortsätta sälja gotländska lammskinn.
Redan tidigare hade jag köpt in många lammskinn från mina duktiga kollegor på ön och hoppas kunna fortsätta med det för att kunna hitta fina fårskinn till er.

emma-lamm

Min bakgrund

Med tanke på att jag är uppväxt på Lidingö i Stockholm och utbildad till Landskapsarkitekt på SLU Alnarp i Skåne så kanske det inte verkar självklart att jag skulle arbeta med lamm…

Jag har alltid haft ett stort djurintresse och lutade åt att läsa till veterinär ett tag men eftersom jag är lite allergisk mot katter så vågade jag inte satsa på en så lång djurutbildning.
Trädgård och blommor har också varit ett intresse så jag valde det istället. Det är ett fascinerande yrkesområde men när jag flyttade till Gotland och fick möjligheten att jobba lite med lamm så hittade jag min stora passion i livet!

Valet var egentligen inte så svårt; att arbeta med lammen och allt omkring det ger energi till min kreativitet och de är dessutom underbara djur att bara “hänga med”.

När jag slutade med lammproduktionen så påbörjade jag nästa äventyr – att utbilda mig till hundfrisör! Det är nog det mest utmanande jag har gjort hittills men efter 32 veckors utbildning så har jag öppnat Astas Dog Spa i Visby.
Det är otroligt roligt men kräver mycket; tålamod, sinne för detaljer och en stark rygg. För att kunna fortsätta arbeta med hundar länge så har jag nu även utbildat mig till Hundakupunktör. Det är ett bra komplement som sliter mindre på min kropp och det är oändligt intressant att kunna hjälpa hundar att må bättre. Så kan man säga att cirkeln har slutits och jag är tillbaks vid ett yrkesval som handlar om att hjälpa sjuka djur att må bra.