Om Gotlamm…

Om Gotlamm
Emma Rosenmüller började arbeta med lamm sommaren 2000. Då var det lamm till köttproduktion men hon upptäckte snart de vackra vita skinnen och började ta hem dem för försäljning och startade Gotlamm. 2005 arbetade hon på en gård med  vackra Gotlandsfår s.k. Pälsfår och lärde sig mycket om lammskinn och ull. Mellan 2005 till 2010 hade hon ca 150 stycken egna tackor, med både vita och grå pälsar.

Sommaren 2010 flyttade hon med familjen och sitt företag in till Visby och slutade då med lammproduktionen. Hennes passion för lammen och lammskinnen fanns självklart kvar så  företaget levde vidare och genom samarbete med flera duktiga producenter på ön har hon kunnat fortsätta sälja fina lammskinn. 

Då Emmas passion för djuren samt hennes vilja att utvecklas fått henne att även satsa på en karriär som hundfrisör blev Gotlamm inte längre huvudfokus. För att kunna satsa på att utveckla sin verksamhet inom Astas Dog Spa i Visby valde Emma hösten 2018 att lägga ut Gotlamm till försäljning efter 15 år som skinnentreprenör. 

Vi som köpt Gotlamm av Emma är Linda Barkemo och Andreas Sorby. Vi bor i Stenkyrka på Norra Gotland sedan januari 2018 där vi tillsammans driver släktgården Sorby Gård och där Andreas är sjätte genrationen. På gården har vi ca 600 tackor och 200 ha växtodling. Hälften av tackorna är av rasen Gotlandsfår och den andra hälften vita köttrastackor. Linda har en bakgrund som sjuksköterska och driver vid sidan av lantbruket ett eget konsultföretag där hon erbjuder tjänster inom läkemedelsforskning. Andreas är Lantmästare och har de senaste 15 åren arbetat inom lantbruket, främst inom försäljning och arbetar idag som maskinförsäljare på deltid.

Vi ser fram emot att driva Gotlamm vidare i Emmas anda med stort fokus på kvalitét och finish. Genom starka samarbeten med våra duktiga leverantörer vill vi fortsätta att hitta vackra och unika skinn för varje enskild kunds behov och ändamål.