Tvättbara lammskinn och fårskinn

Alla våra skinn är tvättbara och tvättråd medföljer för varje skinn. Vi har även samlat lite råd här för hur du gör för att hålla skinnen fräscha och få de att hålla längre!
Fortsätt läsa

Kan man tvätta lammskinn i tvättmaskin?

Ja, alla våra skinn är beredda så att de är tvättbara. De går också utmärkt att stoppa i tvättmaskinen vid behov.

Hur tvättar man lammskinn och fårskinn?

Tvätta skinnet i 30 ° på ett program lämpligt för ull eller ylle (motsvarar handtvätt). Använd ett tvättmedel med lågt pH (3,5 – 5,5). Det enklaste är att använda en liten klick av ditt vanliga hårschampo, ca. 1 matsked och inget sköljmedel bör användas.

Hur torkar man lammskinn?

För att torka ditt lammskinn eller fårskinn efter tvätt så hänger du det luftigt i normal rumstemperatur. Se till så att luft kan cirkulera på både läder- och ullsidan.

Hur håller man fårskinn och lammskinn rena?

Du behöver inte tvätta skinnet i maskin, det räcker ofta att låta de hänga ute en dag med hög luftfuktighet. Ullen öppnar då upp sina hårceller och släpper ut gammal luft och tar in ny. På så vis stöts även smutsen av hårstråna. Skaka skinnet eller plagget när du tar in det så återfår det lystern och eventuell smuts och damm flyger av.

Man kan också lägga ut skinnen i kall ”torr” snö ett par timmar. Se till så det kommer in snö i ullen och låt skinnet ligga och dra åt sig. Skaka sedan av snön och ta in lammskinnet som kommer kännas som nytt igen!

lockigt grått fårskinn